بچه‌م مدام لجبازی می‌کنه چطور رفتار کنم که آروم‌تر بشه

لجبازی در کودکان یک رفتار طبیعی است که معمولاً در سنین ۲ تا ۵ سالگی به اوج خود می‌رسد. این رفتار می‌تواند ناشی از تلاش کودک برای استقلال، ابراز وجود، یا جلب توجه باشد. با این ح



اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در هزار مشاور » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
لجبازی در کودکان یک رفتار طبیعی است که معمولاً در سنین ۲ تا ۵ سالگی به اوج خود می‌رسد. این رفتار می‌تواند ناشی از تلاش کودک برای استقلال، ابراز وجود، یا جلب توجه باشد. با این حال، لجبازی مداوم می‌تواند برای والدین خسته‌کننده و چالش‌برانگیز باشد. در اینجا چند راهکار روانشناختی برای برخورد با لجبازی کودکان ارائه می‌دهم:

۱. درک علت لجبازی:

* نیاز به استقلال: کودکان در این سنین می‌خواهند کارهای خود را به تنهایی انجام دهند. به آن‌ها فرصت دهید تا در کارهای کوچک مانند لباس پوشیدن یا انتخاب اسباب‌بازی مستقل باشند.
* جلب توجه: گاهی اوقات لجبازی راهی برای جلب توجه والدین است. سعی کنید زمانی را به طور اختصاصی با کودک خود بگذرانید و به او توجه مثبت نشان دهید.
* ناتوانی در بیان احساسات: کودکان ممکن است نتوانند احساسات خود را به درستی بیان کنند و لجبازی راهی برای ابراز ناامیدی یا خشم باشد. به آن‌ها کمک کنید تا احساسات خود را شناسایی و بیان کنند.
* محدودیت‌های بیش از حد: اگر قوانین و محدودیت‌های زیادی برای کودک تعیین کرده‌اید، ممکن است او با لجبازی سعی کند این محدودیت‌ها را به چالش بکشد. قوانین را بازبینی کنید و مطمئن شوید که منطقی و متناسب با سن کودک هستند.

۲. راهکارهای عملی برای برخورد با لجبازی:

* آرامش خود را حفظ کنید: مهم‌ترین نکته این است که آرامش خود را حفظ کنید. عصبانیت شما فقط وضعیت را بدتر می‌کند.
* انتخاب‌های محدود ارائه دهید: به جای اینکه به کودک دستور دهید، به او حق انتخاب‌های محدود بدهید. به عنوان مثال، به جای اینکه بگویید "برو مسواک بزن"، بپرسید "اول می‌خواهی مسواک بزنی یا بعد از اینکه داستان خواندیم؟"
* از دستور دادن مستقیم خودداری کنید: به جای دستور دادن، از عبارات مثبت و تشویقی استفاده کنید. به عنوان مثال، به جای اینکه بگویید "این کار را نکن"، بگویید "می‌توانی به جای این کار، این کار را انجام دهی؟"
* قوانین واضح و مشخص تعیین کنید: قوانین باید ساده، قابل فهم و متناسب با سن کودک باشند. قوانین را به طور واضح برای کودک توضیح دهید و عواقب نقض قوانین را نیز مشخص کنید.
* ثبات داشته باشید: در اجرای قوانین و عواقب نقض آن‌ها ثابت‌قدم باشید. اگر یک روز به کودک اجازه دهید یک کاری را انجام دهد و روز دیگر نه، او گیج می‌شود و لجبازی می‌کند.
* تشویق رفتار مثبت: به رفتارهای مثبت کودک توجه کنید و او را تشویق کنید. تشویق می‌تواند به صورت کلامی (مانند "آفرین" یا "متشکرم") یا غیرکلامی (مانند لبخند یا بغل کردن) باشد.
* نادیده گرفتن رفتارهای جزئی: اگر لجبازی کودک برای جلب توجه است و خطری ندارد، می‌توانید آن را نادیده بگیرید. وقتی کودک ببیند که لجبازی او نتیجه‌ای ندارد، ممکن است دست از آن بردارد.
* تغییر محیط: گاهی اوقات تغییر محیط می‌تواند به کاهش لجبازی کمک کند. اگر کودک در یک موقعیت خاص لجبازی می‌کند، سعی کنید او را از آن موقعیت دور کنید.
* تایم اوت: اگر کودک ل
در لیست زیر می توانید بهترین مشاورین و روانشناس ها را در سایت هزار مشاور مشاهده کنید. سایت هزار مشاور به نشانی https://www.HezarMoshaver.ir یک سایت معرفی و ثبت آگهی روانشناس ها، مشاورین و کلینیک های مشاوره و روانشناسی می باشد. همچنین در این سایت می توانید لیست کاملی از پرسش و پاسخ های روانشناسی را مشاهده کنید.
اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در سایت هزار مشاور » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

عضویت در کانال هزار مشاور

برای آشنایی بیشتر با سایت هزار مشاور و مطالعه مقالات جذاب روانشناسی، ما را در کانال‌های پیام‌رسان دنبال کنید. در کنار معرفی روان‌شناس‌ها و کلینیک‌ها، مطالب آموزشی و پرسش و پاسخ‌های مفیدی هم در انتظار شماست.

بهترین روانشناس ها به ترتیب ستاره در سایت هزار مشاور
روانشناس و مشاور
طیبه طاهری
تهران
روانشناس بالینی
برکه آرامش
تهران
09027103571_۰۹۱۹۸۰۷۲۰۵۷
روانشناس و مشاور
خانه علوم تربیتی و روانشناسی
مشهد
روانشناس و مشاور
دکتر مارال حقیقی کرمانشاهی
تهران
09120161440|09330915967|09120992294
روانشناس و مشاور
رقيه صفرزاده سيرزار
مشهد
روانشناس و مشاور
شکوفه عربی
کرج
روانشناس بالینی
اعظم بهرام مصيري
تهران
روانشناس و مشاور
حانیه خوش لهجه ثابت
تهران
روانشناس و مشاور
پرانایاما
تهران
روانشناس و مشاور
فرنوش فراست
تهران
روانشناس و مشاور
گروه خدمات روانشناختی و اجتماعی جان نو جهان نو
تهران
روانشناس و مشاور
سید انوش اطمینان
شیراز
روانشناس و مشاور
هادی آرز
تهران
روانشناس و مشاور
مریم مویدی مهر
تهران
روانشناس و مشاور
محمد حاجی ربیع
پردیس


اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن روانشناس ها به ترتیب ستاره در سایت هزار مشاور
09027103571_۰۹۱۹۸۰۷۲۰۵۷ (تهران)
09120161440|09330915967|09120992294 (تهران)
09359313233_ 02156691150_02156347156 (اسلامشهر)
0992 647 5463 (شهریار)
09127376487 (تهران)
09962046942 (فردیس)
09398123458 (تهران)
09122246458 (کرج)
09352255387 (تهران)
 مطالب پیشنهادی از سراسر وب