بچه‌م پر از انرژی و شیطنته چطور انرژی‌ش رو در مسیر مثبت هدایت کنم

داشتن بچه پرانرژی و شیطان، هم لذت‌بخشه و هم چالش‌برانگیز. از دیدگاه روانشناسی، هدایت انرژی کودک به مسیر مثبت، نیازمند صبر، درک و استفاده از روش‌های مناسبه. در اینجا چند راهکار



اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در هزار مشاور » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
داشتن بچه پرانرژی و شیطان، هم لذت‌بخشه و هم چالش‌برانگیز. از دیدگاه روانشناسی، هدایت انرژی کودک به مسیر مثبت، نیازمند صبر، درک و استفاده از روش‌های مناسبه. در اینجا چند راهکار مفید رو با هم بررسی می‌کنیم:

۱. پذیرش و درک:

* برچسب نزنید: به جای اینکه به کودکتون برچسب "شیطون" یا "بیش‌فعال" بزنید، سعی کنید انرژی زیادش رو به عنوان یک ویژگی ذاتی و مثبت ببینید.
* درک نیازهای رشدی: بدونید که کودکان در سنین مختلف، نیازهای متفاوتی دارن. مثلاً یک کودک ۳ ساله به طور طبیعی نیاز به فعالیت بدنی زیادی داره.
* شناسایی محرک‌ها: سعی کنید بفهمید چه چیزهایی باعث افزایش انرژی و شیطنت کودکتون می‌شه. مثلاً ممکنه کمبود خواب، گرسنگی یا هیجان زیاد، باعث بروز این رفتارها بشه.

۲. ایجاد فرصت‌های تخلیه انرژی:

* فعالیت بدنی منظم: کودکتون رو در فعالیت‌های ورزشی مختلف ثبت‌نام کنید. بازی در پارک، دوچرخه‌سواری، شنا یا هر فعالیت دیگه‌ای که کودکتون ازش لذت می‌بره، می‌تونه به تخلیه انرژی‌ش کمک کنه.
* بازی‌های حرکتی در خانه: اگر امکان بیرون رفتن نیست، بازی‌های حرکتی رو در خانه انجام بدید. مثلاً بالشتک بازی، قایم‌باشک یا رقصیدن با موسیقی.
* فعالیت‌های خلاقانه: نقاشی، خمیربازی، ساخت کاردستی یا بازی با لگو، می‌تونه انرژی کودکتون رو به سمت فعالیت‌های خلاقانه هدایت کنه.

۳. تعیین قوانین و محدودیت‌های مشخص:

* قوانین واضح و قابل فهم: قوانین خونه رو به صورت واضح و ساده برای کودکتون توضیح بدید. مثلاً "دویدن در خانه ممنوعه" یا "قبل از غذا خوردن باید دست‌هات رو بشوری".
* پیامد منطقی: برای نقض قوانین، پیامدهای منطقی در نظر بگیرید. مثلاً اگر کودکتون اسباب‌بازی‌هاش رو جمع نکرد، برای مدتی از بازی با اون‌ها محروم بشه.
* ثبات: در اجرای قوانین ثابت‌قدم باشید. اگر یک بار اجازه بدید کودکتون قانون رو زیر پا بگذاره، دیگه نمی‌تونه قوانین رو جدی بگیره.

۴. تقویت رفتارهای مثبت:

* تشویق و تمجید: وقتی کودکتون رفتار خوبی انجام می‌ده، حتماً اون رو تشویق و تمجید کنید. این کار باعث می‌شه که کودکتون به تکرار اون رفتارها ترغیب بشه.
* توجه مثبت: به کودکتون توجه مثبت نشون بدید. باهاش بازی کنید، به حرف‌هاش گوش بدید و بهش نشون بدید که دوستش دارید.
* الگو باشید: کودکان از والدین‌شون الگو می‌گیرن. سعی کنید خودتون هم رفتارهای مثبت رو به نمایش بگذارید.

۵. آموزش مدیریت احساسات:

* شناخت احساسات: به کودکتون کمک کنید تا احساساتش رو بشناسه و اسم اون‌ها رو یاد بگیره. مثلاً بهش بگید: "به نظر میاد الان خیلی عصبانی هستی".
* ابراز احساسات: به کودکتون یاد بدید که احساساتش رو به صورت سالم ابراز کنه. مثلاً به جای داد زدن، می‌تونه با شما صحبت کنه یا نقاشی بکشه.
* حل مسئله: به کودکتون یاد بدید که چطور مشکلاتش رو حل کنه. مثلاً اگر با دوستش دعوا کرده، بهش کمک کنید تا راه‌حل‌های مختلف رو پیدا کنه.

۶. صبر و حوصله:

* صبور باشید: هدایت انرژی کودک به مسیر مثبت، زمان‌بره. صبور باشید و ناامید نشید.
* انعطاف‌پذیر باشید: گاهی اوقات لازمه که در قوانین و روش‌هاتون انعطاف‌پذیری نشون بدید.
* از متخصص کمک بگیرید: اگر احساس می‌کنید که نمی‌تونید به تنهایی از پس این چالش بربیاید، از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.

نکات تکمیلی:

* تغذیه مناسب: تغذیه مناسب و سالم، می‌تونه در کنترل انرژی کودک موثر باشه. از مصرف غذاهای فرآوری شده و شیرین‌کننده‌های مصنوعی خودداری کنید.
* خواب کافی: کمبود خواب، می‌تونه باعث افزایش تحریک‌پذیری و شیطنت کودک بشه. مطمئن بشید که کودکتون به اندازه کافی می‌خوابه.
* محیط آرام: سعی کنید محیط خونه رو آرام و بدون تنش نگه دارید.
* بازی‌های فکری: بازی‌های فکری مثل پازل، سودوکو یا شطرنج، می‌تونه به تقویت تمرکز و توجه کودک کمک کنه.

با به کارگیری این راهکارها، می‌تونید انرژی و شیطنت کودکتون رو به سمت فعالیت‌های سازنده و مثبت هدایت کنید و بهش کمک کنید تا فردی شاد، موفق و سازگار بشه. به یاد داشته باشید که هر کودکی منحصر به فرد است و ممکنه لازم باشه روش‌های مختلفی رو امتحان کنید تا بهترین راهکار رو برای کودکتون پیدا کنید.

در لیست زیر می توانید بهترین مشاورین و روانشناس ها را در سایت هزار مشاور مشاهده کنید. سایت هزار مشاور به نشانی https://www.HezarMoshaver.ir یک سایت معرفی و ثبت آگهی روانشناس ها، مشاورین و کلینیک های مشاوره و روانشناسی می باشد. همچنین در این سایت می توانید لیست کاملی از پرسش و پاسخ های روانشناسی را مشاهده کنید.
اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در سایت هزار مشاور » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

عضویت در کانال هزار مشاور

برای آشنایی بیشتر با سایت هزار مشاور و مطالعه مقالات جذاب روانشناسی، ما را در کانال‌های پیام‌رسان دنبال کنید. در کنار معرفی روان‌شناس‌ها و کلینیک‌ها، مطالب آموزشی و پرسش و پاسخ‌های مفیدی هم در انتظار شماست.

بهترین روانشناس ها به ترتیب ستاره در سایت هزار مشاور
روانشناس و مشاور
طیبه طاهری
تهران
روانشناس بالینی
برکه آرامش
تهران
09027103571_۰۹۱۹۸۰۷۲۰۵۷
روانشناس و مشاور
خانه علوم تربیتی و روانشناسی
مشهد
روانشناس و مشاور
دکتر مارال حقیقی کرمانشاهی
تهران
09120161440|09330915967|09120992294
روانشناس و مشاور
رقيه صفرزاده سيرزار
مشهد
روانشناس و مشاور
شکوفه عربی
کرج
روانشناس بالینی
اعظم بهرام مصيري
تهران
روانشناس و مشاور
حانیه خوش لهجه ثابت
تهران
روانشناس و مشاور
پرانایاما
تهران
روانشناس و مشاور
فرنوش فراست
تهران
روانشناس و مشاور
گروه خدمات روانشناختی و اجتماعی جان نو جهان نو
تهران
روانشناس و مشاور
هادی آرز
تهران
روانشناس و مشاور
مریم مویدی مهر
تهران
روانشناس و مشاور
محمد حاجی ربیع
پردیس
روانشناس بالینی
سجاد میرشکاری
شیراز


اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن روانشناس ها به ترتیب ستاره در سایت هزار مشاور
09027103571_۰۹۱۹۸۰۷۲۰۵۷ (تهران)
09120161440|09330915967|09120992294 (تهران)
09359313233_ 02156691150_02156347156 (اسلامشهر)
0992 647 5463 (شهریار)
09127376487 (تهران)
09962046942 (فردیس)
09398123458 (تهران)
09122246458 (کرج)
09352255387 (تهران)
02188740620 -02188730634- 09373621367 (تهران)
 مطالب پیشنهادی از سراسر وب