احساس می‌کنم بچه‌م دیگه به حرفم گوش نمی‌ده چکار کنم

درک می‌کنم که احساس می‌کنید فرزندتان دیگر به حرف‌های شما گوش نمی‌دهد و این می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده و چالش‌برانگیز باشد. این یک مشکل رایج در بین والدین است و خوشبختانه راهکا



اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در هزار مشاور » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
درک می‌کنم که احساس می‌کنید فرزندتان دیگر به حرف‌های شما گوش نمی‌دهد و این می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده و چالش‌برانگیز باشد. این یک مشکل رایج در بین والدین است و خوشبختانه راهکارهایی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، این وضعیت را بهبود بخشید. در اینجا چند نکته روانشناسی وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید:

1. درک علت بی‌توجهی:

* سن و مرحله رشدی: رفتار فرزندتان تا حد زیادی به سن و مرحله رشدی او بستگی دارد. مثلاً، نافرمانی در کودکان نوپا (2-3 سال) بخشی طبیعی از رشد است، در حالی که در نوجوانان، ممکن است نشانه تلاش برای استقلال و هویت‌یابی باشد.
* نیازهای برآورده نشده: آیا فرزندتان احساس می‌کند که به اندازه کافی دیده و شنیده می‌شود؟ آیا نیازهای عاطفی او به درستی برآورده می‌شود؟
* مشکلات زمینه‌ای: آیا استرس، اضطراب، افسردگی یا مشکلات یادگیری در زندگی فرزندتان وجود دارد که باعث بی‌توجهی او می‌شود؟
* الگوی ارتباطی: آیا الگوی ارتباطی شما و فرزندتان سالم و موثر است؟ آیا شما بیشتر دستور می‌دهید تا اینکه با او گفتگو کنید؟

2. بهبود ارتباط:

* گوش دادن فعال: به حرف‌های فرزندتان با دقت گوش دهید، حتی اگر با آن‌ها موافق نیستید. سعی کنید احساسات او را درک کنید و به او نشان دهید که به حرف‌هایش اهمیت می‌دهید.
* بیان همدلانه: به جای سرزنش و انتقاد، احساسات خود را به صورت همدلانه بیان کنید. مثلاً به جای اینکه بگویید "تو همیشه حرف منو نادیده می‌گیری"، بگویید "وقتی به حرفام گوش نمیدی، احساس می‌کنم نادیده گرفته می‌شم."
* زبانی مثبت: از لحن مثبت و تشویق‌آمیز استفاده کنید. به جای اینکه بگویید "این کارو نکن"، بگویید "بهتره این کارو اینطوری انجام بدی."
* زمان با کیفیت: زمانی را به طور منظم با فرزندتان بگذرانید و به فعالیت‌هایی که او دوست دارد بپردازید. این کار باعث تقویت پیوند عاطفی شما می‌شود و احتمال اینکه به حرف‌های شما گوش دهد را افزایش می‌دهد.

3. تعیین قوانین و مرزهای واضح:

* قوانین مشخص: قوانین و انتظارات خود را به طور واضح و مشخص برای فرزندتان توضیح دهید. مطمئن شوید که او می‌فهمد چرا این قوانین مهم هستند.
* ثبات: در اجرای قوانین ثابت قدم باشید. اگر گاهی اوقات اجازه دهید فرزندتان از قوانین تخطی کند، او یاد می‌گیرد که می‌تواند شما را دستکاری کند.
* پیامدها: پیامدهای مشخص و منطقی برای نقض قوانین تعیین کنید. این پیامدها باید متناسب با سن و رفتار فرزندتان باشد.
* مشارکت: در صورت امکان، فرزندتان را در تعیین قوانین و پیامدها مشارکت دهید. این کار باعث می‌شود احساس مسئولیت بیشتری داشته باشد و احتمال اینکه به قوانین احترام بگذارد، افزایش یابد.

4. مدیریت رفتار:

* تقویت مثبت: رفتارهای خوب فرزندتان را تشویق و تحسین کنید. این کار باعث می‌شود او تمایل بیشتری به تکرار آن رفتارها داشته باشد.
* نادیده گرفتن رفتارهای جزئی: برخی از رفتارهای جزئی و آزاردهنده فرزندتان را نادیده بگیرید. توجه زیاد به این رفتارها ممکن است باعث تشدید آن‌ها شود.
* تایم اوت (Time-out): اگر فرزندتان رفتار نامناسبی انجام داد، می‌توانید از روش تایم اوت استفاده کنید. به او بگویید که به مدت چند دقیقه در یک مکان آرام بنشیند تا آرام شود.
* الگوبرداری: خودتان الگوی خوبی برای فرزندتان باشید. اگر می‌خواهید او به حرف‌های شما گوش دهد، شما هم باید به حرف‌های او گوش دهید.

5. صبور باشید:

تغییر رفتار زمان می‌برد. صبور باشید و به تلاش خود ادامه دهید. اگر احساس می‌کنید که به کمک بیشتری نیاز دارید، از یک متخصص روانشناسی کودک و نوجوان کمک بگیرید.

نکات اضافی:

* به خودتان هم توجه کنید: مراقبت از خودتان به اندازه مراقبت از فرزندتان مهم است. اگر احساس خستگی، استرس یا فرسودگی می‌کنید، زمانی را برای استراحت و تجدید قوا اختصاص دهید.
* با همسرتان متحد باشید: مهم است که شما و همسرتان در مورد تربیت فرزندتان با هم توافق داشته باشید و یک رویکرد واحد را دنبال کنید.
* به دنبال کمک حرفه‌ای باشید: اگر با وجود تلاش‌های شما، مشکل همچنان ادامه دارد، از یک متخصص روانشناسی کودک و نوجوان کمک بگیرید.

به یاد داشته باشید که هر کودکی منحصر به فرد است و هیچ راه حل جادویی برای همه وجود ندارد. با امتحان کردن راهکارهای مختلف و تطبیق آن‌ها با نیازهای فرزندتان، می‌توانید به او کمک کنید تا به یک فرد مسئولیت‌پذیر و مستقل تبدیل شود.

در لیست زیر می توانید بهترین مشاورین و روانشناس ها را در سایت هزار مشاور مشاهده کنید. سایت هزار مشاور به نشانی https://www.HezarMoshaver.ir یک سایت معرفی و ثبت آگهی روانشناس ها، مشاورین و کلینیک های مشاوره و روانشناسی می باشد. همچنین در این سایت می توانید لیست کاملی از پرسش و پاسخ های روانشناسی را مشاهده کنید.
اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در سایت هزار مشاور » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

عضویت در کانال هزار مشاور

برای آشنایی بیشتر با سایت هزار مشاور و مطالعه مقالات جذاب روانشناسی، ما را در کانال‌های پیام‌رسان دنبال کنید. در کنار معرفی روان‌شناس‌ها و کلینیک‌ها، مطالب آموزشی و پرسش و پاسخ‌های مفیدی هم در انتظار شماست.

بهترین روانشناس ها به ترتیب ستاره در سایت هزار مشاور
روانشناس و مشاور
طیبه طاهری
تهران
روانشناس بالینی
برکه آرامش
تهران
09027103571_۰۹۱۹۸۰۷۲۰۵۷
روانشناس و مشاور
خانه علوم تربیتی و روانشناسی
مشهد
روانشناس و مشاور
دکتر مارال حقیقی کرمانشاهی
تهران
09120161440|09330915967|09120992294
روانشناس و مشاور
رقيه صفرزاده سيرزار
مشهد
روانشناس و مشاور
شکوفه عربی
کرج
روانشناس بالینی
اعظم بهرام مصيري
تهران
روانشناس و مشاور
حانیه خوش لهجه ثابت
تهران
روانشناس و مشاور
پرانایاما
تهران
روانشناس و مشاور
فرنوش فراست
تهران
روانشناس و مشاور
گروه خدمات روانشناختی و اجتماعی جان نو جهان نو
تهران
روانشناس و مشاور
هادی آرز
تهران
روانشناس و مشاور
مریم مویدی مهر
تهران
روانشناس و مشاور
محمد حاجی ربیع
پردیس
روانشناس بالینی
سجاد میرشکاری
شیراز


اگر شما هم مشاور یا روانشناس هستید و یا یک کلینیک مشاوره یا روانشناسی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه » در سایت هزار مشاور ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن روانشناس ها به ترتیب ستاره در سایت هزار مشاور
09027103571_۰۹۱۹۸۰۷۲۰۵۷ (تهران)
09120161440|09330915967|09120992294 (تهران)
09359313233_ 02156691150_02156347156 (اسلامشهر)
0992 647 5463 (شهریار)
09127376487 (تهران)
09962046942 (فردیس)
09398123458 (تهران)
09122246458 (کرج)
09352255387 (تهران)
02188740620 -02188730634- 09373621367 (تهران)
 مطالب پیشنهادی از سراسر وب